Index Vakbarát Hírportál

270 óra közmunkára ítéltek egy parlamenti képviselőt, mert megsértette a Covid-szabályokat

2022. szeptember 13., kedd 15:22

A bíróság 270 óra közmunkára kötelezte Margaret Ferrier parlamenti képviselőt, aki még 2020-ban a koronavírus-szabályozások megszegésével utazott Skóciából Londonba.

Múlt hónapban a glasgow-i bíróságon tartott meghallgatásán Margaret Ferrier skót parlamenti képviselő elismerte bűnét, miszerint meggondolatlanul tette ki a környezetét a koronavírus-fertőzés kockázatának – írja a Sky News.

A Skót Nemzeti Párt korábbi képviselője bűnösnek vallotta magát a járványszabályok megsértésében, ugyanis 2020 szeptemberében vonattal utazott Skóciából Londonba, figyelmen kívül hagyva a karanténszabályozást, amivel szándékosan tette ki utastársait a fertőzésnek és esetlegesen a halálnak is.

Ferriert eltávolították pozíciójából, miután a vádak felmerültek, és sokan a mandátumról való lemondását is követelték, de az eset ellenére továbbra is képviselő maradt. A politikus az ügy kapcsán mélységes sajnálatát fejezte ki, szavai azonban nem hatották meg a skót miniszterelnököt, Nicola Sturgeont, aki felmondásra szólította fel, tettét pedig „veszélyesnek és védhetetlennek” minősítette.

Rovatok