Index Vakbarát Hírportál

Történelmi jelentőségű megállapodást kötött két légitársaság

2022. szeptember 15., csütörtök 15:34

Az Emirates és a United Airlines kereskedelmi megállapodást kötött, így több száz új úti cél válik elérhetővé e két légitársaság utasai számára.

Az Emirates, az Egyesült Arab Emírségek nemzetközi légitársasága és a United amerikai légitársaság történelmi jelentőségű megállapodást kötött. Ezzel a lépéssel jelentősen bővül a két cég nemzetközi jelenléte a versenytársak rovására – adta hírül az Airportal.

A megállapodás értelmében azok az utasok, akik Chicagóba, San Franciscóba és Houstonba repülnek az Emirates légitársasággal, egyetlen jeggyel átszállhatnak a United járataira, így kétszáz új város válik könnyedén elérhetővé.

Emellett a United Airlines 2023 márciusában visszatér Dubajba, és Newarkból fog járatokat indítani az emirátusok fő gyűjtő-elosztó központjába.

Az Emirates által kiszolgált nyolc másik amerikai repülőtéren kódmegosztásos megállapodást is köt a két légitársaság, vagyis egyetlen jegyen értékesítik egymás csatlakozó járatait. Ezzel az utasfelvétel és a poggyászkezelés is egyszerűbbé válik, továbbá törzsutasprogramjaik tagjai számára kölcsönös előnyöket kínálnak majd.

A mostani együttműködés azért történelmi jelentőségű, mert az Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek légitársaságai hosszú ideig rossz viszonyt ápoltak, a cégek egymást vádolták azzal, hogy tiltott állami támogatásban részesülnek, így torzítják a versenyt. 2018-ban azonban aláírták a „békeszerződést”. 

Rovatok