Index Vakbarát Hírportál

Csaknem ezer járatot töröl az Air France

2022. szeptember 15., csütörtök 21:47

Csaknem ezer járatot töröl a légi irányítók munkabeszüntetése miatt az Air France francia légitársaság. A légi irányítók szakszervezete az inflációnak megfelelő fizetésemelést, valamint új munkaerő felvételét követeli.

A francia légi irányítók sztrájkja miatt mintegy ezer járatot törölnek pénteken Franciaországban. A polgári légi közlekedés igazgatósága (DGAC) csütörtökön közölte, hogy két nappal ezelőtt azt kérték a légitársaságoktól, hogy pénteken csökkentsék felére a járataik számát a munkabeszüntetés miatt.

A légi irányítók szakszervezete az inflációnak megfelelő fizetésemelést, valamint új munkaerő felvételét követeli.

A DGAC szóvivője szerint a légitársaságok mintegy ezer olyan járatot töröltek, amely Franciaországba érkezne vagy onnan indulna pénteken.

A kötelező minimumszolgáltatás életbe léptetése ellenére a járattörlések és a várható jelentős késések az ország valamennyi repülőterét érintik. Ezért a DGAC azt kérte az utasoktól, hogy aki teheti, halassza el a repülőútját, illetve érdeklődjön a légitársaságánál arról, hogy elindul-e a járata.

Az Air France szerdán közölte, hogy a belföldi és európai járatainak 55, tengerentúli járatainak pedig tíz százalékát törli pénteken.

Három hónappal ezelőtt a párizsi repülőtereken többször is voltak sztrájkok, miután az ott dolgozók, valamint az EasyJet és a Ryanair légitársaság munkatársai követeltek azonnali fizetésemelést, amelyet meg is kaptak – írta az MTI. 

Rovatok