Index Vakbarát Hírportál

A Tajvant sújtó 6,9-es erősségű földrengésnek már halálos áldozata is van

2022. szeptember 19., hétfő 08:37

Legalább egy ember meghalt, miután erős földrengés rázta meg Tajvan nagy részét, amely egy háromemeletes épületet döntött le, és négyszáz embert ideiglenesen csapdába ejtett Juliban.

Juliban mintegy 400 turista rekedt egy hegyen egy földcsuszamlást követően. A 6,9-es erősségű rengés volt a legnagyobb a több mint 75 közül, amelyek a sziget délkeleti partvidékét rázták meg szombat este és vasárnap délután között, miközben egy 6,4-es erősségű rengés rázta meg ugyanezt a területet.

A legtöbb kár a jelek szerint az epicentrumtól északra, az északi Tajtung megyében található Csisang városában keletkezett, viszonylag sekély, 6 kilométeres mélységben.

A tajvani állami média, a Központi Hírügynökség szerint egy Huang vezetéknevű férfi meghalt egy hualieni gyárban, amikor egy gép ráesett.

A Guardian szerint a közeli Hualien megyében található Juli városában összeomlott egy háromemeletes épület, amelynek földszintjén egy kisbolt, a felső szinteken pedig lakások voltak. Az épület 70 éves tulajdonosát és feleségét mentették ki először, de egy 39 éves nő és ötéves kislánya kimentése hosszabb időt vett igénybe.

Rovatok