Index Vakbarát Hírportál

Óriási erejű földrengés rázta meg Nyugat-Mexikót

2022. szeptember 19., hétfő 21:53

A Mexikó nyugati partjainál fekvő Michoacán államot hétfőn sújtó földrengés erőssége 7,4-es volt – közölte az Országos Szeizmológiai Szolgálat. A korábbi adatok 6,8-asra becsülték a rengés erősségét.

A rengés epicentruma 15 kilométerrel a felszín alatt volt. Áldozatokról hétfő este nem érkezett információ. Mexikóvárosban egy nap alatt kétszer is riadó volt földrengésveszély miatt, emberek tízezrei hagyták el a lakó- és közigazgatási épületeket. A hatóságok közlése szerint a katasztrófa utáni károkról még nincsenek adatok.

Subscribe*TELEGRAM: https://t.co/Uw6hADD307
POWERFUL EARTHQUAKE IN MEXICO.
An earthquake of magnitude 7.4 occurred in the west of the state of Michoacán. The source lay at a depth of 25 km. The epicenter was located 103 km from the city of Colima.#sismo #earthquake #Michoacan pic.twitter.com/rdgp7fXOOR

— BRAVE SPIRIT (@Brave_spirit81) September 19, 2022

1985-ben, ugyanezen a napon, vagyis szeptember 19-én Mexikó a modern történelem egyik legpusztítóbb természeti katasztrófáját élte át. A 8,1-es erősségű földrengés csak a fővárosban több mint 50 ezer épületet rombolt le részben vagy teljesen. Az áldozatok száma a különböző becslések szerint 10 és 40 ezer fő között mozgott – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

*: Breaking: Video shows the moment an earthquake was felt in Mexico City. The preliminary magnitude 7.6 earthquake struck off the coast of Michoacán#Mexico #Mexican #earthquake pic.twitter.com/OJC1iz5OnA

— News Box (@NewsBoxindiaa) September 19, 2022

Mint korábban megírtuk: legalább egy ember meghalt, miután 6,9-es erősségű földrengés rázta meg Tajvan nagy részét, amely egy háromemeletes épületet döntött le, és négyszáz embert ideiglenesen csapdába ejtett Juliban.

Rovatok