Index Vakbarát Hírportál

Hátulról ütötte le az American Airlines utasa a légiutas-kísérőt, 20 év börtönt kaphat érte

2022. szeptember 23., péntek 09:06

A járat utasa a támadás előtt állítólag fenyegetőzött is, majd a hátat fordító légiutas-kísérőt ökölbe szorított kézzel tarkón vágta.

Megdöbbentő felvételek terjednek az interneten, amelyen az látható, hogy az American Airlines egyik utasa megtámadta a gyanútlanul hátat fordító légiutas-kísérőt – számolt be a Daily Mail.

Az incidens a Mexikóból Los Angelesbe tartó 377-es járaton történt. A 33 éves Alexander Tung Cuu Lee-t a landolást követően leszállították a gépről, majd a rendőrség őrizetbe is vette. A férfi állítólag a támadás előtt megfenyegette a légiutas-kísérőt, így amennyiben bűnösnek találják, akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat.

A lap értesülései szerint az incidens állítólag azután kezdődött, hogy gyanúsított értelmetlenül motyogni kezdett a repülőgép fedélzetén lévő „gyilkosokról”.

10 gyilkos van a gépen

– suttogta a férfi.

A probléma ezután kezdődött, ugyanis a videón látható légiutas-kísérő odalépett hozzá és megkérdezte tőle, hogy fenyegetőzik-e. Nem érkezett válasz, így megfordult és visszaindult a gép elejébe, ám ekkor a narancssárga inges férfi mögé lopakodott és ökölbe szorított kézzel tarkón vágta, ami után heves sikításba kezdtek a gép utasai.

A légitársaság közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy nem tolerálják a kollégáikkal szembeni erőszakos cselekedeteket, ezért a támadásban érintett férfi soha többé nem utazhat velük.

Rovatok