Index Vakbarát Hírportál

Bajban a Tesla, több mint egymillió autót kell visszahívni

2022. szeptember 23., péntek 06:05

Az elektromos autókat gyártó Tesla közölte, hogy 1,1 millió autót hív vissza az Egyesült Államokban, mert hibát észleltek az ablakemelő szerkezet programjában.

A cég közlése szerint az ablakok felhúzáskor becsíphetik az ember ujjait, ez pedig értelemszerűen sérülésveszélyt rejt magában. A Tesla azt állítja, hogy a tesztek során fedezték fel a problémát.

A washingtoni székhelyű Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (National Highway Traffic Safety Administration) szerint ez sérti az elektromos ablakemelőkre vonatkozó szövetségi biztonsági előírásokat. A Tesla szerint egy online szoftverfrissítéssel orvosolható a probléma.

A Tesla augusztusban fedezte fel a problémát a gyártási tesztek során. A tulajdonosokat november 15-től kezdődően levélben értesítik. A vállalat a dokumentumokban azt írja, hogy a gyártásban lévő járművek szeptember 13-tól kapták meg a frissítést.

A Tesla a szövetségi hatóságoknak benyújtott beadványában azt írta, hogy nincs tudomása a problémával összefüggő balesetekről vagy halálesetekről, írja a CNN.

Rovatok