Index Vakbarát Hírportál

Pozitív lett a német kancellár koronavírustesztje

2022. szeptember 26., hétfő 15:12

Pozitív lett Olaf Scholz német kancellár hétfőn készített koronavírustesztje – közölte a szövetségi kormány szóvivője.

Steffen Hebestreit Twitter-bejegyzése szerint a kancellárnak enyhe megfázásos tünetei vannak, és a pozitív teszt miatt elkülönítésbe vonult. A hétre tervezett nyilvános programjait lemondta.

A hét legfontosabbnak tartott, nem nyilvános programja a szövetségi kormány és a tartományok szerdai tanácskozása a tartományi kormányfők egyeztető testülete, a miniszterelnöki konferencia keretében. Szóvivője tájékoztatása szerint Olaf Scholz videókapcsolat révén vesz majd részt a megbeszélésen.

A téma az első kettő – bő harmincmilliárd eurós – tehercsökkentő csomagot követő újabb, ezúttal 65 milliárd eurós intézkedéscsomag, amely az energia drágulása és az infláció emelkedése miatt a lakosságra és a vállalatokra nehezedő terhek további enyhítését szolgálja. A szövetségi kormány a tervek szerint a tartományokkal közösen finanszírozza a csomagot – írja az MTI.

A német kancellár szervezetében első alkalommal mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-CoV–2), pedig a munkájával járó sűrű kontaktusok, találkozások miatt rendszeresen tesztelik.

A SARS-CoV–2 által okozott betegség (Covid–19) ellen teljes védőoltással és emlékeztető oltással is rendelkező politikussal sajtójelentések szerint a hétvégén Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása előtt PCR-tesztet készítettek, vasárnapi hazatérése után pedig gyorstesztet. A lelet rendre negatív volt.

Rovatok