Index Vakbarát Hírportál

Kicsúszott a futópályáról egy repülőgép, vészcsúszdákon menekítették ki az utasokat

2022. szeptember 26., hétfő 17:44

A közép-amerikai Panamaváros repülőterén kicsúszott a futópályáról egy Boeing, futóművei mélyen a saras talajba süllyedtek. Az utasokat vészcsúszdákon keresztül menekítették ki.

Helyi idő szerint vasárnap délelőtt Panama nemzeti légitársasága, a Copa Airlines egyik Boeing 737-800-as típusú utasszállító repülőgépe leszállást követően kicsúszott a futópályáról. A járat Mexikóvárosból érkezett Panamavárosba.

A pilóták zavaros időjárásban hajtották végre a leszállást, és mielőtt még a gép teljesen földet ért volna, az a futópálya jobb széle felé sodródott. Ezt követően a személyzetnek sikerült a földet érési zónán belül letenni a repülőgépet, majd az balra kezdett sodródni a nedves felületen óránként 200 kilométeres sebességgel, végül elhagyta a futópálya területét – számolt be az Airportal.

A gép a pálya küszöbétől mintegy 2200 méterre, egy füves és saras területen állt meg. Az utasokat vészcsúszdákon keresztül menekítették ki, sérültekről nem érkezett hír. Mint írják, a repülőgép futóművei mélyen a talajba süllyedtek, és az orrfutómű is megsérülhetett. A panamai polgári légügyi hatóság megkezdte a vizsgálatokat.

Rovatok