Index Vakbarát Hírportál

Gyertyákkal csinál fényt két fogadó, hogy ne kelljen fizetni a magas villanyszámlát

2022. szeptember 27., kedd 21:40

Két kocsmatulajdonos úgy döntött, hogy bizonyos napokon a villanyt lekapcsolva, gyertyafénynél szolgálják ki a szomjas és éhes vendégeket. Elmondásuk szerint így küzdenek a kirívó energiaszámlák ellen.

Míg az egekbe szökő gáz- és villanyárak a lakossági fogyasztók számára is nehézséget jelentenek, Nagy-Britanniában a vállalkozásokra nem vonatkoznak ugyanazok az árplafonok, mint a lakossági ingatlanokra, így számláik még magasabbra emelkedhetnek.

A cornwalli Camelfordban található Masons Armsban mostantól minden hétfőn gyertyával világítanak, a trurói Thomas Daniell fogadó októbertől hasonlóképp cselekszik, írja a Daily Mail.

Alan Woods, aki alig több mint négy éve vezeti a Masons Arms nevű helyet, elmondta, hogy a lépéssel az elszálló villanyárakat kívánja leküzdeni, amelyek megbéníthatják az üzletet. Közben új hangulatot is teremtenek, tette hozzá. 

Woods azt mondta, hogy egy hónappal a koronavírus-járvány kitörése előtt havonta 1000 fontjába került az áramfogyasztás, a legutóbbi számlája viszont már majdnem 4000 fontra (közel kétmillió forint) rúgott.

Rovatok