Index Vakbarát Hírportál

Kamala Harris véletlenül Észak-Koreát említette az Egyesült Államok erős szövetségesének

2022. szeptember 30., péntek 20:34

Kamala Harris amerikai alelnök a Koreai-félsziget demilitarizált övezetében (DMZ) tartott csütörtöki beszédében véletlenül nyelvbotlást követett el, amikor azt mondta, hogy az Egyesült Államok erős szövetségese az Észak-koreai Köztársaságnak.

„Ez egy olyan szövetség, amely erős és tartós” – mondta Kamala Harris, utalva Dél-Korea és Egyesült Államok kapcsolatára, amikor véletlenül Észak-Korea csúszott ki a száján. Az alelnök ezután azzal folytatta mondandóját, hogy kinyilvánította az Egyesült Államok támogatását Dél-Korea védelmére az egyre agresszívebbé váló észak-koreai kormánnyal szemben.

Nem tudom elégszer kijelenteni, hogy az Egyesült Államok elkötelezettsége a Koreai Köztársaság védelme mellett vasszigorral van ellátva, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szavak a gyakorlatban is értelmet nyerjenek

– mondta Kamala Harris a Fox News szerint.

Az erősen megerősített demilitarizált övezet, az Észak- és Dél-Koreát elválasztó ütközőzóna volt Harris ázsiai diplomáciai útjának utolsó állomása. Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára szerint a DMZ meglátogatásának gesztusa szemlélteti Amerika sziklaszilárd elkötelezettségét a regionális biztonság iránt.

Kamala Harris az Ouellette megfigyelőállásnál mondott beszédet az Egyesült Államok Dél-Korea biztonsága iránti elkötelezettségéről, melyről a közösségi oldalakon terjednek a videók – különösen a nyelvbotlása miatt.

(Borítókép: Kamala Harris 2022. szeptember 29-én. Fotó: Leah Millis /  POOL / AFP)

Rovatok