Index Vakbarát Hírportál

Rendőrkézre került egy top 50-es magyar bűnöző Németországban

2022. október 6., csütörtök 10:16

Elfogtak egy körözött, a rendőrségi top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat egy 52 éves férfival szemben. A körözött férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a jogerősen kiszabott hat év börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai által beszerzett információk alapján az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kezdte meg. Lokalizálták a férfi vélt németországi tartózkodási helyét, és elfogása érdekében együttműködés kezdődött a német társszervekkel.

Az összehangolt akcióban megállapították, hogy a keresett férfi más személyazonosságát felhasználva Chemnitz városában bujkál. Szeptember 29-én fogták el a német hatóságok. Kiadatása és hazaszállítása folyamatban van – tudatta a rendőrség

Rovatok