Index Vakbarát Hírportál

Egy nagyobb városnyi embert vesz fel az Amazon a karácsonyi időszakra

2022. október 7., péntek 06:41

A folyamatosan lassuló értékesítés ellenére közel 150 ezer ideiglenes munkavállalót vesz fel az Amazon.com a téli ünnepek időszakára. Az előrejelzések miatt a vállalat partnerei úgy döntöttek, csökkentik az árakat a készletek eladásának érdekében.

Csaknem 150 ezer dolgozót vesz fel a karácsonyi időszakra az Amazon.com elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég. A vállalat annak ellenére hozta meg a bővítéssel kapcsolatos döntést, hogy az elemzések szerint folyamatosan lassulnak az értékesítések és az ünnepi szezon sem lesz erős az előrejelzések alapján. 

Nem újdonság, hogy a világ legnagyobb online kiskereskedője az év ezen szakaszában ideiglenes munkavállalók tízezreit alkalmazza. A közleményük szerint pedig az alkalmazottak több mint 19 dolláros órabérben dolgozhatnak a raktárakban. 

Akik jól jártak a járvánnyal

Míg más üzletek küzdöttek az életben maradásért, addig az Amazon a koronavírus-járvány alatt aktív munkaerő-felvételbe kezdett, hogy teljesíteni tudja az otthonukba zárt emberek rendeléseit. De amint visszatértek az emberek a normális élethez, túl soknak bizonyult az alkalmazottak száma a vállalatnál, így több tucat raktárépületet kellett bezárniuk az Egyesült Államokban és Európában. Március és június között pedig csaknem 100 ezer embert bocsátottak el, ami a cég történetének legnagyobb negyedéves csökkenése volt.

Ugyanakkor a cég partnerei gyenge ünnepi szezont jósolnak, ezért csökkentik az árakat a készleten lévő termékek eladása érdekében. A Bloomberg azt írja, ez egy hirtelen változás ahhoz képest, hogy 2020-ban és 2021-ben még azon kellett dolgozniuk, hogy elegendő terméket szállítsanak az Amazon raktáraiba. 

(Borítókép: Smith Collection/Gado/Getty Images)

Rovatok