Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy benzinkút Írországban, többen meghaltak

2022. október 8., szombat 11:25

Pénteken robbanás rázta meg egy északnyugat-írországi benzinkút környékét. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint heten meghaltak, nyolc embert pedig kórházban ápolnak.

Pénteken robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, Donegal megyében. Heten meghaltak a helyszínen, a kutatási és helyreállítási munkálatok jelenleg is zajlanak – közölte szombaton az ír rendőrség.

A robbanás péntek délután 3 óra után történt az Applegreen benzinkútnál, a Creeslough nevű falu szélén. A rendőrség tájékoztatása szerint a halálos áldozatokon kívül további nyolc embert sérülésekkel kórházba kellett szállítani. A robbanás oka még nem ismert – írja a Reuters.

A benzinkúton készült felvételek alapján a közelben található lakóépület ablakai betörtek, a tető pedig beomlott. Az ott parkoló járműveket ellepték a törmelékek.

Az Applegreen Twitter-oldalán azt írta, hogy munkatársaikat lesújtották a történtek.

Gondolatainkkal, imáinkkal az áldozatok és sebesültek hozzátartozóival és barátaival, valamint a közösség tagjaival vagyunk

– közölték.

Micheál Martin, Írország miniszterelnöke ugyancsak részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, továbbá megköszönte a mentőcsapatok munkáját. Úgy fogalmazott: a pénteki volt az ország egyik legsötétebb napja.

Rovatok