Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezték a diákokat egy mexikói iskolában

2022. október 9., vasárnap 07:16

Legalább 57 diák kapott rejtélyes mérgezést egy Chiapas állambeli középiskolában, amelynek a kiváltó okát egyelőre még nem sikerült azonosítani – közölték a helyi hatóságok.

A Chiapas államebeli középiskolában történt pénteki eset már a harmadik az elmúlt két hétben, amelyről a helyi média is beszámolt: a rejtélyes eset egyre jobban megrémíti a szülőket és a diákokat. Bochil egy középiskolájából 57 tizenéves diákot szállítottak a helyi kórházba mérgezési tünetekkel – tudatta a Mexikói Társadalombiztosítási Intézet. 

A tájékoztatás szerint egy „problémás” állapotban lévő diákot átszállítottak egy fővárosi kórházba, a többiek állapota viszont stabil. A hatóságok nem közöltek információt arra vonatkozólag, hogy mi lehetett a mérgezés oka, a helyi sajtó szerint azonban néhány szülő úgy véli, hogy a diákok szennyezett vizet vagy élelmiszert fogyaszthattak – írja a Reuters

Az esetről készült egy videó is, amelyen az látható, hogy egyenruhába öltözött fiatalokat cipelő felnőttek szaladnak kiabálva a kórház folyosóján, karjukban a diákokkal. A helyi médiában felröppent a hír, hogy a vizsgálatok során pozitív lett a diákok kábítószertesztje, az államügyészség azonban szombaton cáfolta ezt, mondván, hogy 15 toxikológiai vizsgálatot végeztek a diákokon, és mindegyik negatív lett. 

Szombaton több szülő is összegyűlt az iskola kosárlabdapályájánál, ahol egy rögtönzött demonstráció keretében követeltek választ az iskolától. Az egyik résztvevő azt mondta,

a lányát megmérgezték – a kokaintesztje ugyanis, amelyet egy magánlaboratóriumban végeztek, több diákéval együtt pozitív lett.

Az Államügyészség közölte, hogy folytatja a diákok tesztelését és az eset körülményeinek a vizsgálatát, de további kérdésekre nem válaszolt. Szeptember huszonharmadika óta a helyi média két tömeges mérgezésről számolt be Tapachula városában. 

Rovatok