Index Vakbarát Hírportál

Példátlan csalás árnyékolta be a versenyt, ahol a legducibb medvét koronázták meg

2022. október 12., szerda 11:34

A Katmai Nemzeti Park és Vadrezervátum idén is megrendezte a legkövérebb medvék hagyományos versenyét (Fat Bear Week). A szavazás az online térben zajlott, a 747-es barna medve, amely a becslések szerint 635 kilogrammot nyom, 68 105 szavazatot kapott, megelőzve a 901-es medvét, amely 56 876 szavazatot kapott. A szervezők életét az egyik szavazó igyekezett megnehezíteni.

A 747-es medve majdnem lemaradt a döntőről, mert az elődöntőben példátlan szavazási csalás történt, amit a hivatalos szervek gyorsan korrigáltak.

„Valaki úgy döntött, hogy spamelni fogja a szavazását, de szerencsére könnyen meg tudtuk állapítani, hogy mely szavazatok voltak hamisak” – tweetelte a Katmai Nemzeti Park.

We often joke about the weird & wonderful #awards; this one doesn’t disappoint! Congrats to Bear 747 on winning the Fat Bear Week Award! ******

The honour goes to the fattest bear in Alaska's Katmai National Park @KatmaiNPS as voted for by the publichttps://t.co/sXJ57njCKr

— Awards Writers (@awardswriters) October 12, 2022

A kisebb fennakadás után zökkenőmentesen folytatódott a nyolcadik alkalommal megrendezett Fat Bear Week – a Katmai Nemzeti Park nyolcmillió hektáros rezervátumát bebarangoló félelmetes állatokat ünneplő különleges viadal.

Sokan nézték az éhes macikat

A téli hibernációra való felkészüléshez minden medve körülbelül 500 font lazacot fogyaszt el a park Brooks folyójából a nyár folyamán. Néhányuk ez idő alatt eléggé meghízik, és szinte felismerhetetlenné válnak korábbi önmagukhoz képest, írja a BBC.

A szervezők szerint a világ minden tájáról érkező nézők a folyó körül elhelyezett élő kamerákon keresztül követhetik az éhes medvéket. Ezután szavazhattak a kedvencükre egy online versenyben, ahol a medvék egymás ellen mérkőznek meg. A szavazás október 5-én kezdődött és hivatalosan kedd este zárult le.

Rovatok