Index Vakbarát Hírportál

Sebastian Kurz könyvet írt, de alapvetően nem magáról

2022. október 12., szerda 17:58

Először jegyzik szerzőként a volt osztrák kancellárt, aki sem életrajznak, sem pedig memoárnak nem tartja a könyvét.

Pénteken Beszéljünk a politikáról címmel jelenik meg az a könyv, amelyet Sebastian Kurz volt szövetségi kancellár jegyez Conny Bischofbergerrel, a Krone újságírójával közösen. Először egy könyv Sebastian Kurztól, nem pedig róla. Mert az egykori osztrák vezető politikusról már elég kommentárkönyv született.

Conny Bischofbergerrel – aki már megírta Helmut Zilk, Bécs hosszú ideig regnáló polgármesterének életrajzát, valamint a Beszéljünk a pénzről című bestsellert Niki Laudával – Kurz egyfajta időközi mérleget írt.

Nem életrajz, és nem is memoár

Sebastian Kurz nem akarja, hogy életrajzként vagy akár memoárként értelmezzék a mostani munkáját. A 36 éves férfi leírja gyors felemelkedését, az ibizai ügyet, a parlamentben történt leszavazását és visszatérését, a korrupcióval kapcsolatos beszélgetéseket és az ügyészség által folytatott vizsgálatokat, valamint a politikától való végleges visszavonulását.

Az osztrák exkancellár szót ejt az Angela Merkellel, Donald Trumppal, Vlagyimir Putyinnal és Hszi Csin-pinggel való találkozókról is. A Reden wir über Politik  október 14-től lesz kapható a könyvesboltokban, az Amazonon pedig már előzetesen „Best Seller in Austrian Politics” lett – írja a Kronen Zeitung

Rovatok