Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelhetnek Joe Biden fia ellen

2022. október 13., csütörtök 21:59

Az elnök egy interjúban többször is hangsúlyozta, hogy büszke a fiára, amiért legyőzte a drogfüggőséget, és „új életet” kezdett.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arról beszélt, lehetséges, hogy fia, Hunter Biden ellen adóügyi bűncselekmények és egy fegyvervásárláskor tett hamis nyilatkozat miatt büntetőeljárás indulhat − ez volt az első alkalom, hogy az idősebb Biden válaszolt a vádemelés lehetőségéről szóló kérdésekre, amiről először a Washington Post számolt be.

Nem tudtam erről semmit

− mondta az elnök a CNN-en kedden sugárzott interjúban arról, hogy fia esetleg hazudott a kábítószer-fogyasztásáról, amikor fegyvert vásárolt.

A szövetségi ügynökök úgy vélik, elegendő bizonyítékuk van ahhoz, hogy a fiatalabb Biden ellen vádat emeljenek adóügyi bűncselekmények és hamis nyilatkozattétel miatt. Az üggyel foglalkozó delaware-i, még Donald Trump volt elnök által kinevezett ügyész azonban még nem emelt vádat − írta meg a Politico

Hunter Biden drogfüggő volt, amikor fegyvert vásárolt

Egy szövetségi törvény előírja, hogy a vásárlóknak igazolniuk kell, hogy nem használnak jogellenesen kábítószert, vagy nem drogfüggők, amikor fegyvert vesznek. Hunter Biden még korábban azt nyilatkozta, hogy 2018-ban, ugyanabban az évben, amikor fegyvert vásárolt, drogfüggőséggel küzdött. Az elnök többször hangsúlyozta, hogy büszke a fiára, amiért legyőzte a drogfüggőséget, és „új életet” kezdett.

Nagyon bízom a fiamban. Szeretem őt, és tudom, hogy már jó pár éve jó úton halad. Nagyon büszke vagyok rá

– mondta Joe Biden a CNN Jake Tapperrel készített, előre felvett interjújában.

(Borítókép: Hunter Biden. Fotó: Drew Angerer / Getty Images)

Rovatok