Index Vakbarát Hírportál

Súlyos viharok vannak Görögországban, több ember is eltűnt

2022. október 15., szombat 17:16

Súlyos viharok tomboltak szombaton Görögország több régiójában károkat és fennakadásokat okozva. Kréta szigetén egy ember életét vesztette, és többen eltűntek.

Az újság tudomása szerint egy 50 éves férfit autójában sodort el a heves esőzés következtében keletkezett árvíz. A helyi média jelentése szerint több ember eltűnt Agia Pelagiában és a szomszédos Ligaria városában, ahol a tűzoltók kimentettek egy nőt a tengerbe került járműből.

A tűzoltóság szerint kilenc autót sodort el a víz. A parti őrséget is felkérték, hogy vegyen részt az eltűntek felkutatásában.

A hirtelen rosszabbra forduló időjárás készületlenül érte a görög sziget lakóit szombatra virradóra. Értesülések szerint többeket eltűntként tartanak nyilván. A legsúlyosabban érintett térség a Heraklion kikötővárosa körüli régió – közölte a Kathimerini című görög napilap.

A kelet-krétai Szítiában nyolc turista és egy őr rekedt a helyi régészeti múzeumban, további négy ember pedig két autóban rekedt – jelentették helyi hírportálok. A keresési és mentési munkálatokat nehezíti a térségben fújó 7-es és 8-as erősségű szél.

(Borítókép: Súlyos viharok tomboltak a dél-görögországi Kréta szigetén található Agia Pelagia üdülőhely strandja mentén 2022. október 15-én. Fotó: AFP)

Rovatok