Index Vakbarát Hírportál

Beperelték a Starbucksot, az egyik üzletvezető emberrablással vádolta meg alkalmazottjait

2022. október 18., kedd 06:20

A Starbucks ellen hétfőn pert indított az egyik dél-karolinai üzlet szakszervezetbe tömörült nyolc alkalmazottja. Azt állították, hogy a vállalat hamisan vádolta meg őket bűncselekmény elkövetésével, miután fizetésemelést követeltek az üzletvezetőjüktől.

A szakszervezetbe tömörült alkalmazottak a dél-karolinai állami bíróságon nyújtottak be keresetet a helyi Starbucks és az andersoni üzlet vezetője ellen. A vezető ugyanis korábban feljelentette több alkalmazottját testi sértés és emberrablás bűntette miatt, miután ők augusztusban fizetésemelést követeltek tőle.

A Reuters azt írja, az említett üzlet dolgozói augusztus elején egy levelet nyújtottak át felettesüknek, amelyben fizetésemelést követeltek tőle. Az üzletvezető ezt követően a Starbucks egyik kerületi vezetőjének azt mondta, hogy az alkalmazottjai akadályozzák őt abban, hogy elhagyja az üzletet.

Az üzletvezető két nappal később jelentette az esetet a rendőrségnek is, és egy hetekig tartó nyomozás indult az ügyben. Végül kiderült, hogy a dolgozók nem követtek el semmi törvénybe ütközőt. Ezután a Starbucks közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy az üzletvezető nem érezte magát biztonságban, a dolgozókat pedig a vizsgálat végéig felfüggesztik a munkavégzés alól.

Az alkalmazottak szerint a nyilatkozat tévesen azt sugallta, hogy bűncselekményt követtek el. A dolgozók emiatt most beperelték a Starbucksot és kártérítést követelnek a cégtől.

Rovatok