Index Vakbarát Hírportál

Guy Verhofstadt összetévesztette a Kutyapárt és a kormány bombás plakátjait

2022. október 19., szerda 16:00

Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő véletlenül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátját nevezte felháborítónak Twitteren.

A politikus szerdán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány az Európai Unió ellen ágál ezeken a plakátokon, és azt állítja, hogy az uniós szankciók meggyilkolják.

Meddig engedjük ezt? Ne adjanak uniós pénzt és szavazati jogot azoknak, akik meg akarják semmisíteni az EU-t

– üzente Verhofstadt a bejegyzésben az Európai Bizottságnak.

Csakhogy a poszthoz rossz képet mellékelt a politikus, ugyanis a kormány plakátjai helyett a Kétfarkú Kutya Párt annak mintájára készült plakátját illesztette be, amelyen a „Szankciók” felirat helyet „Oroszország” látható a bombán.

Pár órával később erre Guy Verhofstadt is rájött, és az eredeti bejegyzéshez hozzáfűzve posztolta azt a plakátot, amelyet tényleg a kormány készített. Addig viszont Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is válaszolt az eredeti posztra. 

Az államtitkár egyrészt felhívta a figyelmet a hibára, másrészt arra is, hogy Orbán Viktornak nem az unióval van baja, hanem a szankciókkal, szerinte azokat kellene megváltoztatni. „Akkor miért mondja azt, hogy a kormány azt üzeni az embereknek, hogy az EU meggyilkolja őket?” – tette fel a kérdést Verhofstadtnak.

Ezeket a plakátokat egyébként nem először kifogásolja valaki, ugyanis a minap a Momentum Mozgalom vezetője is a Magyar Reklámszövetséghez fordult amiatt, hogy etikátlannak vélik a kormány plakátjait.

(Borítókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok