Index Vakbarát Hírportál

Gigászi víztölcsér miatt nem szállnak le a repülők Cipruson

2022. október 19., szerda 10:25

Viharokat hozó ciklon vonult át Cipruson, és egy hatalmas víztölcsér is megjelent a térségben. A heves esőzések miatt néhány repülő nem tudott leszállni.

Cipruson pár napja egy viharokat hozó ciklon vonult végig. Heves esőzés és szélvihar okozott károkat a térségben, továbbá sok turista egy víztölcsér kialakulásának lehetett tanúja. Az egyik legnépszerűbb part, Ayia Napa közelében a tölcsér számos napozóágyat és napernyőt felkapott a strand területéről.

A zivatarok a reptéren is gondot okoztak, a szeles és esős idő miatt késtek a gépek, és egyes járatok kénytelenek voltak inkább visszafordulni a kiindulópontjuk irányába. Továbbá áramkimaradások voltak több településen is. 

Az állami meteorológusok közölték, hogy október 1-je óta az eső elérte a Ciprusi Köztársaságban mért teljes havi átlag 100 százalékát – írja az Időkép.

A ciklon egyébként Kréta felől érkezett, ahol emberemlékezet óta nem tapasztalt, özönvízszerű esőzés söpört végig az elmúlt napokban. Mint megírtuk, a víz megállíthatatlanul hömpölygött végig a sziget közigazgatási székhelye, Heraklion közelében.

(Borítókép: Kardos Dorottya / Időkép)

Rovatok