Index Vakbarát Hírportál

Ízekre szedte Liz Trusst az internet népe

2022. október 20., csütörtök 21:22

Liz Truss csütörtöki bejelentése után természetesen rengetegen kifejezték véleményüket a lemondásával kapcsolatban, ebből pedig az internet népe sem szeretett volna kimaradni, beindult a mémgyár.

Mint ismert, Liz Truss, a Konzervatív Párt vezetője és Nagy-Britannia miniszterelnöke csütörtökön kora délután bejelentette lemondását. Beszédében elismerte, hogy nem tudja teljesíteni azokat az ígéreteket, amelyeket akkor tett, amikor a párt vezetői pozíciójáért indult. Az Egyesült Királyság történetének harmadik miniszterelnöknője volt a legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnök Nagy-Britannia történelmében.

Csütörtöki bejelentése után kapott hideget-meleget (leginkább az előbbit), amiből természetesen az internet népe sem akart kimaradni – azonnal el is kezdtek mémeket gyártani az emberek.

Talán mind közül a leggonoszabbat az írországi központú Ryanair légitársaság tette közzé a Twitter-oldalán: egy Liz Truss nevére kiállított repülőjeggyel „kedveskedtek” a brit politikusnak, amely a londoni Gatwick repülőtérről indul, és bárhová szól, ami nem az Egyesült Királyság.

A következő meme A Simpson család egyik jelenetét vette kölcsön, ahol Homer Simpson édesapja, Abraham Simpson sétál be a család házába, egy rövid kör után leteszi kalapját a fogasra, megtesz még egy kört, majd magához ragadja a fejfedőjét, és azzal a lendülettel el is hagyja a házat.

Ez volna Liz Truss miniszterelnöki ideje dióhéjban.

A most következő mém előtt egy gyors magyarázattal kezdenénk. Az egyik brit bulvárlap érdekes ötlettel állt elő: egy fejes saláta mellé helyeztek egy Liz Truss-képet, a kérdés pedig az volt, hogy a saláta tart-e tovább, vagy a politikus miniszterelnöki ideje. A válaszra mindössze 45 napot kellett várni, ugyanis hamar kiderült, hogy amíg a saláta csupán egy kicsit bebarnult, addig Truss hivatali ideje korai véget ért.

Végezetül pedig két kép a Downing Street 10.-ből, kicsit másképp, mint ahogy eddig ismertük. Az előbbin Airbnb-ként ábrázolják, ahol néhány napra bárki meghúzhatja magát, utóbbin pedig a bejárati ajtót egy forgóajtóra cserélték, utalva arra, hogy Liz Truss egy gyors kör után már távozott is.

(Borítókép: Liz Truss 2022. október 3-án. Fotó: Ian Forsyth / Getty Images)

Rovatok