Index Vakbarát Hírportál

Rendőrautót lopott, majd másokat igazoltatott egy férfi Nagyszebenben

2022. október 21., péntek 17:03 | aznap frissítve

Ellopott egy rendőrautót, és másokat igazoltatott péntek hajnalban Nagyszebenben egy ittas járművezető, aki így akart bosszút állni a rendőrökön, amiért felfüggesztették a vezetői engedélyét.

A 23 éves veresmarti fiatalembert egy közúti ellenőrzés közben nem sokkal éjfél után szondáztatták meg a rendőrök, és 0,8 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg nála. Mivel a gépkocsija sem volt forgalomba helyezte, bekísérték az őrsre, és bűnvádi eljárást indítottak ellene − közölte Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője.

A jogosítvány nélkül maradt sofőr nem akart gyalog távozni, beült egy rendőrautóba, és elhajtott. A rendőrök csak akkor vették észre, hogy hiányzik egy járőrkocsijuk, amikor éjjel egy másik sofőr a 112-es sürgősségi segélyhívón panaszolta el, hogy egy rendőrautót vezető, de szemmel láthatóan ittas civil állította meg, és a vezetői engedélyét követeli − írta meg az MTI. 

Negyven perccel később a 15 kilométernyire lévő Vesztényben találták meg az álrendőrt, aki egy szórakozóhelyen akarta a kalandját megünnepelni.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Lucian Bode belügyminiszer egy aradi sajtóértekezleten később azt mondta az esetről: ha nem lenne siralmas, akár nevetni is lehetne rajta. Hozzátette: el nem tudja képzelni, hogyan fajult odáig a helyzet, hogy egy másik sofőr polgári felelősségérzetére volt szükség egy rendőrautó ellopásának felfedezéséhez, a „kínos” ügyben mindenesetre belső vizsgálat indult a nagyszebeni rendőrségen, mert ilyen eseteknek nem szabad megtörténniük az állami intézményekben.

Rovatok