Index Vakbarát Hírportál

Többlakásos házra zuhant egy repülőgép, mindenki meghalt a fedélzetén

2022. október 22., szombat 14:39

Az egy hajtóműves repülőgép péntek este egy lakóházra zuhant egy New Hampshire-i repülőtér közelében, és a fedélzeten tartózkodók meghaltak – közölték a hatóságok.

A balesetben meghaltak számát a New Hampshire állambeli Keene városának tisztviselői nem közölték a péntek éjjel közzétett frissítésben. Bár a többlakásos ház egyes részei lángba borultak a balesetet követően, a földön nem jelentettek halálos áldozatokat, csak a repülőgép fedélzetén.

A többlakásos épületben nem voltak sérültek. Sajnos a gépen tartózkodók meghaltak – közölték a keene-i tisztviselők, akik balesetnek minősítették a történteket, és közölték, hogy a mentőszolgálat munkatársai a helyszínre érkeztek.

A Beechcraft Sierra típusú repülőgép a keene-i Dillant-Hopkins repülőtértől északra zuhant le péntek este 7 óra előtt nem sokkal – közölte a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) a CNN-nel.

Az FAA és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálja a balesetet, felügyeli a vizsgálatot, és folyamatosan friss hírekkel szolgál az üggyel kapcsolatban.

Rovatok