Index Vakbarát Hírportál

A bőröndben talált francia lány szülei nem szeretnék, ha politikai célokra használnák gyermekük halálát

2022. október 22., szombat 06:45

Lola Daviet családja azután szólalt meg, miután a kislány képe felbukkant egy szélsőjobboldali tüntetésen.

A 12 éves francia kislány halála sokkolta az egész országot. Most megszólaltak a gyermek szülei is, akik arra szólították fel a politikusokat, hogy ne használják fel a lányuk halálát különböző politikai célokra.

A gyilkosság első számú gyanúsítottja egy 24 éves, pszichiátria zavarokkal küzdő algériai nő, aki hajléktalanként él. Ellene egy héttel ezelőtt emeltek vádat 15 évnél fiatalabb kiskorú sérelmére elkövetett emberölés, kínzás és barbarizmus miatt – írja a Guardian

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal nő augusztusban túllépte a diákvízumot, ezért a hatóságok arra szólították fel, hogy hagyja el Franciaországot. A különböző konzervatív és szélsőjobboldali pártok Emmanuel Macron kormányát teszik felelőssé a kislány haláláért, mondván, hogy ha szigorúbbak lennének a bevándorlási törvények és végrehajtották volna a kitoloncolást, Lola Daviet még mindig élne. 

A kislány szülei azonban, akik ezen a héten találkoztak Emmanuel Macron francia elnökkel, arra kérték a politikusokat, hogy ne használják ki a lányuk halálát a különböző politikai céljaik érdekében. Ezt azután jelentették ki, hogy Lola Daviet fotója feltűnt egy párizsi szélsőjobbos tüntetésen Párizsban. 

Haladéktalanul hagyjanak fel a gyermekük nevének és képének politikai célú felhasználásával, és távolítsák el az internetről és a tüntetésekről is

– közölte a család ügyvédje.

Erre azért szólították fel a politikusokat, hogy békében és nyugalomban gyászolhassák a gyermeküket. A pénteki brüsszeli csúcstalálkozón Macron úgy fogalmazott, hogy a család a nemzet tiszteletét és támogatását élvezi. A 12 éves Lola Daviet-t hétfőn temetik el az észak-franciaországi Lillers városában. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok