Index Vakbarát Hírportál

Utcára vonultak a britek, követelik az Egyesült Királyság visszalépését az unióba

2022. október 23., vasárnap 10:48

Több ezer tüntető vonult végig London központjában, azt követelve, hogy az Egyesült Királyság lépjen vissza az Európai Unióba.

A szombati Nemzeti Csatlakozási Menet keretében nagy tömegek vonultak a Park Lane-től a Parlament térig. A menetelők az Egyesült Királyság minden részéből órákat utaztak a fővárosba, hogy részt vehessenek a megmozduláson.

A Parlament téri kertben, a menet utolsó állomásán az összegyűlt társaság kék és sárga színekben pompázott, miközben a támogatók uniós zászlókat lengettek és plakátokkal vonultak – jelenti az Independent.

A táblákon például ezek a feliratok szerepeltek:

A brexit kivéreztette az Egyesült Királyságot

A felvonulók közül párakat megszólaltattak, és egy vidéki 60 éves tanár szerint nem volt fölényes többségi eredmény, amikor megszavazták a brexitet: „52 szavazat a kilépésre és 48 a maradásra nem olyasmi, ami alapján felforgathatná valaki az egész országot”.

A tüntetők szerint „egy értelmes kormányra van szükség”, és általános választásokra. Boris Johnson esetleges újraválasztásáról csak azt mondták, hogy ha bárki úgy véli, hogy Boris Johnson a válasz, akkor nem értették meg a kérdést.

A brexit a lassú halál, amely évek óta kivérezteti az Egyesült Királyságot

– hangzott a sokaság egybefüggő véleménye egy 26 éves raktáros szájából.

(Borítókép: A tüntetők az Európai Unió (EU) zászlóit tartották a tüntetésen 2022. október 22-én. Fotó: Jasmine Leung / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)

 

Rovatok