Index Vakbarát Hírportál

Beperelték a Google-t

2022. október 23., vasárnap 06:18

A Republikánus Nemzeti Bizottság pénteken pert indított a Google ellen, amiért állítólag a felhasználók spam mappájába küldte a testület e-mailjeit.

Az Egyesült Államok Republikánus Pártjának országos vezetősége (RNC) azzal vádolja a Google-t, hogy diszkriminatív módon megkülönbözteti az e-mail-üzeneteit a testület politikai hovatartozása és nézetei miatt – áll az Egyesült Államok kaliforniai kerületi bíróságán benyújtott keresetben.

A Google a Republikánus Nemzeti Bizottság e-mailjeinek millióit helyezte át a potenciális adományozók és támogatók spam mappáiba, ezzel beavatkozik az adománygyűjtésbe és hátráltatja a közösségépítést is

– közölte az RNC. A Google elutasította a vádakat.

„Amint azt már többször elmondtuk, nem szelektáljuk az e-maileket politikai hovatartozás alapján. A Gmail spamszűrői a felhasználók tevékenységét tükrözik” – közölte José Castaneda, a Google szóvivője. Hozzátette: „képzéseket és iránymutatásokat biztosítunk a kampányokhoz, nemrég elindítottunk egy, a FEC által jóváhagyott kísérleti programot a politikusok által megbízott levélküldők számára, és továbbra is azon dolgozunk, hogy maximalizáljuk az e-mailek kézbesíthetőségét, miközben minimalizáljuk a nem kívánt spameket”.

Mindig a hónap végén jelentkezik a probléma

Az e-mail-szolgáltatások spamszűrői általában kiszűrik a kéretlen spam üzeneteket, és egy külön mappába irányítják őket. Az RNC tájékoztatása szerint az adott hónap közepéig szinte minden e-mailje a felhasználók postaládájába kerül, de a hónap végén, amely az adománygyűjtés fontos időszaka, rengeteg e-mail a spam mappákba érkezik meg.

Gyanús ez az egész. A hónap végi időszak az, amely az RNC adománygyűjtése szempontjából a legsikeresebb, és mindig ekkor történik velünk ez a furcsaság

– fogalmazott a testület.

Az RNC szerint a „diszkrimináció” körülbelül 10 hónapja tart, annak ellenére, hogy mindent megtett a Google-lal való együttműködés érdekében.

A Republikánus Nemzeti Bizottság hozzátette: 

az e-mailek spam mappákba való irányítása felemésztette a bevételeiket, és a következő hetekben még több pénztől eshetnek el,

pedig közelednek a félidős választások, a kampány pedig nagy összegeket igényel – írja a Reuters.

A republikánusok régóta vádolják a nagy technológiai cégeket a konzervatív nézetekkel szembeni diszkriminációval és a szólásszabadság elnyomásával, amit az érintett vállalatok rendre határozottan cáfolnak.

Rovatok