Index Vakbarát Hírportál

Tornádó volt Franciaországban, leszakított háztetőket hagyott maga után

2022. október 24., hétfő 10:46

Egy ember megsérült és többtucatnyi házat megrongált egy minitornádó, amely vasárnap Észak-Franciaországban, Calais közelében söpört végig.

A közösségi médiában megosztott felvételeken látható, amint egy hatalmas fekete felhő tornádó formájában kavarog az égbolt felett Bihucourt településen.

Minitornádó söpört végig a térségen, miközben Franciaország szokatlanul meleg időjárás után viharhullámra készül.

A Pas-de-Calais-i helyi hatóság közölte, hogy egy személy könnyű sérüléseket szenvedett, amikor a tornádó a megyében pusztított.

Croisilles településen egy nehéz tehergépkocsit ért baleset, miközben Hendecourt-lès-Cagnicourt-ban mintegy 50 ház sérült meg, és két családot ki kellett telepíteni – írja a Sky News.

Mory településen a tornádó következtében összeomlott egy gazdasági épület. Közben Bihucourt és Hendecourt-lès-Cagnicourt településeken nem volt áram. A minitornádó leszakította a tetőt egy templomról Bihucourt-ban, és házakat rombolt le, törmeléket hagyva az úttesten.

A klímaváltozás egyre többször idézi elő ezeket a légköri jelenségeket, amelyekhez páradús, meleg levegőre és meleg vízfelületre van szükség. Gyakran keverik össze a hurrikánt a tájfunnal vagy tornádóval, ezért az Index tisztázta a különbségeket.

Rovatok