Index Vakbarát Hírportál

Két ember halálát okozta a Roslyn hurrikán

2022. október 24., hétfő 10:27

Két ember vesztette életét a Roslyn hurrikán pusztításának következtében, miután a vihar földet ért Mexikó csendes-óceáni partvidékén – közölték a helyi hatóságok.

Mexcaltitan de Santiago Ixcuintla városában egy 74 éves férfi vesztette életét, amikor a fejére zuhant egy gerenda – közölte Nayarit állam biztonsági minisztériuma. Egy 39 éves nő pedig a Rosamorada kerületben vesztette életét, miután a vihar következtében leomlott egy kerítés – írja a The Guardian.

Az Egyesült Államok Nemzeti Hurrikánközpontja (NHC) szerint a Roslyn hármas kategóriájú hurrikánként érte el a szárazföldet helyi idő szerint hajnali fél hatkor Santa Cruz közelében. Délutánra a Roslynt hurrikánból trópusi viharrá minősítették, az előrejelzések szerint pedig hamarosan még tovább fog gyengülni.

A Roslyn partraszállása után az érintett területről csupa olyan kép érkezett, amelyeken víz alá kerül autók és megrongálódott lakóépületek voltak láthatóak. A katasztrófavédelem embereit a károktól leginkább sújtott területekre küldték – közölték a helyi illetékesek. Hiába enyhült a Roslyn, a haladásának útján továbbra is heves esőzések várhatóak.

(Borítókép: Egy megsérült ház törmelékei a mexikói csendes-óceáni partvidéken 2022. október 23-án. Fotó: Hugo Cervantes / Stringer / Reuters)

Rovatok