Index Vakbarát Hírportál

Ryanair-vezér: Végre felnőttek kezébe került a vezetés

2022. október 25., kedd 17:26

Michael O’Leary, a Ryanair első embere szerint jó kezekbe került Nagy-Britannia, de úgy látja, soha ekkora feladat még nem hárult egyetlen egy vezetőre sem. Arról is beszélt, hogy a világszerte súlyosbodó infláció milyen pozitív hatással volt vállalkozására.

A szombati Nemzeti Csatlakozási Menet keretében nagy tömegek vonultak a Park Lane-től a Parlament térig. Több ezer tüntető mozdult meg London központjában, azt követelve, hogy az Egyesült Királyság lépjen vissza az Európai Unióba.

A felvonulók közül többeket megszólaltattak, egy vidéki tanár szerint például nem volt meggyőző a többségi eredmény, amikor a brexitet megszavazták. A tüntetők azt hangoztatták, hogy „egy értelmes kormányra van szükség”. Boris Johnson esetleges újraválasztásáról csak azt mondták, hogy ha bárki úgy véli, hogy Boris Johnson a válasz, akkor nem értették meg a kérdést.

A Ryanair vezére boldog az eredménnyel

Ezzel az állásponttal a Ryanair vezére, Michael O’Leary is egyetértett. A légitársaság feje üdvözölte Rishi Sunak brit miniszterelnöki kinevezését, és kijelentette, örül, hogy a kormány brexitista része távozóban van.

Örülök, hogy végre ismét felnőttek kezébe került a vezetés

– vélekedett O’Leary, aki szerint végre megszabadultak az olyan brexitpárti őrültektől, mint Boris Johnson vagy Liz Truss.

Sokat vár az új vezetéstől

A Reutersnek adott interjúban beszélt arról is, hogy anno mindenki elfogadta, hogy kiléptek az Európai Unióból, a brexit megtörtént, de reméli, hogy a lehető legjobb szabadkereskedelmi megállapodást sikerül megkötniük.

Európa még mindig az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi partnere

– tette hozzá a Ryanair-vezér.

Az ír férfi, aki múlt héten autóbalesetnek nevezte a brit gazdasági helyzetet, amelyet Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése okozott, remélte, hogy Sunak első döntése az lesz, hogy újra csatlakozik a szabadkereskedelmi megállapodáshoz.

Hatalmas feladat hárult Sunakra

Sunak két hónapon belül Nagy-Britannia harmadik miniszterelnöke lett, első beszédében pedig többek között arra is ígéretet tett, hogy helyreállítja a brit emberek politikába vetett hitét, kezdve azzal, hogy a lakosság igényeit fogja előtérbe helyezni.

O’Leary szerint ez az egyik legnagyobb kihívás, amellyel brit vezető valaha is szembenézett, hiszen az egyre súlyosbodó gazdasági válság, háborúzó politikai pártok és egy mélyen megosztott ország problémáit kell megoldania.

Bár a megélhetési válság súlyosan érintette Nagy-Britanniát és Európa többi részét is, O’Leary szerint az infláció jót tesz a vállalatának, mert az emberek nem fognak lemondani az utazás örömeiről, inkább az olcsóbb légitársaságokat választják majd, mint a Ryanair.

A recesszióban az emberek árérzékenyebbé válnak. A Lidlben és az Aldiban vásárolnak, többet költenek bútorokra az IKEA-ban, és amikor repülni akarnak, a Ryanairrel repülnek

– vélekedett Michael OLeary.

(Borítókép: Horacio Villalobos / Corbis / Getty Images)

Rovatok