Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan Magyarországra jöhet Timothy Dolan New York-i bíboros

2022. október 28., péntek 20:29

Szijjártó Péter az Egyesült Államokban, azon belül is New Yorkban járt, ahol régi jóbarátjával és tanítómesterével, Timothy Dolannel találkozott, akivel többek között beszéltek a Mindszentyneumról és az ukrán menekültek helyzetéről is.

Ennél jobban (magasabban) nap nem kezdődhet New Yorkban – kezdi beszámolóját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Timothy Dolan bíborosnál, New York érsekénél járt pénteken.

Szijjártó Péter egy rövid videót is közzétett a bíborossal való találkozásáról a Facebook-oldalán, ahol egy kis betekintést nyerhetünk a beszélgetésükbe.

Kezdésként Timothy Dolan gratulált a Zalaegerszegen felavatott, Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneumhoz, amelynek október 23-án volt az átadóünnepsége. A bíboros arról érdeklődött Szijjártó Péternél, hogy tudna-e neki egy relikviát szerezni, amire a miniszter természetesen igent mondott.

A New York-i érseket láthatóan kellemes meglepetésként érte, hogy Szijjártó emlékezett arra, hogy Dolanéknek volt egy Mindszenty Alapítványuk St. Louisban, ahol felnőtt. 

Tudod, azért járok ide, hogy tanuljak. Te vagy az, aki engem tanít. Mindig emlékezni fogok arra, amit mondasz

– biztosította Szijjártó Péter az érseket.

Dolan érsek külön kiemelte Erdő Péter bíborost, aki véleménye szerint nagyszerű munkát végez a menekültek ügyében, ezért ígéretet is tett, hogy lehetőség szerint igyekszik ellátogatni Magyarországra, hogy személyesen is köszönetet mondhasson.

Szijjártó Péter elmondta: a magyarok alapvetően nem rossz emberek, ezért is volt természetes, hogy Magyarország segíti az ukrán menekülteket. 

Rovatok