Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk az éjszaka Törcsváron csapatja

2022. október 30., vasárnap 18:32

Az Index is beszámolt róla, hogy a világ egyik leggazdagabb üzletembere, Elon Musk óriási halloweenpartit tart vasárnap este a Brassó megyei Törcsvár kastélyában. A Tesla és a SpaceX milliárdos társalapítója komoly igényekkel rukkolt elő az erdélyi parti megszervezésekor, tudta meg a Főtér.

Az 1492 főt számláló Törcsvár ad otthont az újdonsült Twitter-tulajdonos halloweenpartijának. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a szájhagyomány Drakula gróf lakhelyeként tartja számon a Brassó megyei helységet, amelynek meglehetősen illusztris ékköve a várkastély.

A legjobb séfek főznek Elon Musknak Erdélyben

A Főtér információja szerint a vendégek egy része már szombaton megérkezett Romániába, és egy turisták kiszolgálására átalakított esztenán hagyományos erdélyi vacsorát fogyasztottak, majd helyi népszokásokat felelevenítő előadást láthattak, és egy tábortüzet is megcsodálhattak. Úgy hírlik, hogy a vigadalom hajnali háromig tartott.

Vasárnap este még finomabb falatokkal tömhetik meg a hasukat a meghívottak,

Elon Musk ugyanis az ország legjobb séfjei közül tizenkettőt kért fel arra, hogy gondoskodjanak a vendégsereg ellátásáról.

A Dracula’s Experience néven futó esemény megszervezésére egy rendezőt kértek fel, minden jel arra mutat, hogy a szervező olyan bulit akar rittyenteni, amit majd senki nem tud kitörölni az emlékezetéből.

A Főtér információja szerint a szerencsés kiválasztottak Brassó-közeli luxusvillákban kaptak szállást, és biztonságiak vigyáznak arra, nehogy bajuk essen. A turisztikai szakemberek szerint Elon Musk vagy a többi ismert résztvevő közösségi oldalain megjelenő fotók és videók felkelthetik az érdeklődést az emberekben Erdély iránt, ez tehát egy nagyon jó reklám lehet a régiónak.

Sejthető, hogy kiket nem hívott meg Elon Musk

A világhírű üzletember, miután megvette a Twittert, kirúgta a közösségimédia-platform korábbi vezetőit, ők aligha kerültek fel a vendéglistára. Elon Musk Parag Agrawal vezérigazgatót, Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde vezető jogtanácsost is elküldte a cégtől. Az eladásról egyébként a források azt nem kívánták elárulni, hogy az eredetileg 44 milliárd dollárra értékelt üzletben minden papírt aláírtak-e már, vagy hogy az ügylet lezárult-e.

(Borítókép: A törcsvári kastély. Fotó: Dobre Cesar / Wikipedia)

Rovatok