Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott egy függőhíd Indiában, sokan meghaltak

2022. október 30., vasárnap 18:23

Legalább 81 ember meghalt, és többtucatnyian súlyosan megsérültek, amikor vasárnap összeomlott egy függőhíd India nyugati részén, Gudzsarát államban, írja a Reuters.

„Megerősíthetjük, hogy több ember életét vesztette, sokakat kimentettek a folyóból, néhány embert pedig még mindig keresnek a kutató-mentő egységek” – idézte az al-Dzsazíra annak a kórháznak a szóvivőjét, ahová a sebesülteket szállították.

Több mint 400 ember tartózkodott a Maccsu folyó felett átívelő hídon az omlás idején – jelentette a Zee News helyi tévécsatorna. A tévécsatorna által sugárzott felvételeken többtucatnyi ember látható, amint az összeomlott híd kábeleibe kapaszkodva próbálják elkerülni a vízbe esést.

FLASH: A cable bridge collapse in Western India has left at least 40 people dead and over 100 trapped. Take a look:pic.twitter.com/klYIaWBacX

— Steve Hanke (@steve_hanke) October 30, 2022

A 230 méter hosszú történelmi hidat a 19. századi brit uralom idején építették. Hat hónapig felújítás miatt le volt zárva, és a múlt héten nyitották meg újra a nagyközönség előtt.

#BREAKING At least 36 are dead & 100 missing in a cable bridge collapse in Gujrat, India. #Gujarat #bridge pic.twitter.com/pg7wL49uNG

— The apprised (@the_apprised) October 30, 2022

Narendra Modi miniszterelnök, aki háromnapos látogatáson tartózkodik hazájában, Gudzsarát államban, utasította az állam főminiszterét, hogy sürgősen mozgósítson csapatokat a mentési művelethez.

Rovatok