Index Vakbarát Hírportál

A beszakadt függőhíd halálos áldozatait még mindig keresik, eddig 141 embernél tartanak

2022. október 31., hétfő 10:01

Több mint száz ember meghalt, amikor leszakadt egy függőhíd Nyugat-Indiában – számolt be a helyi média hétfőn.

A szerencsétlenség vasárnap este történt a nyugat-indiai Gudzsarát államban lévő Morbi településen.

Az első jelentésekben még hatvanra becsülték a halottak számát, azóta viszont kiderült, hogy 141 ember meghalt, 177 embert pedig kimentettek, amikor a gyaloghíd, amelyet nemrég nyitottak meg újra a felújítást követően, összerogyott.

Az 1,25 méter széles és 230 méter hosszú hidat a 19. században, a brit gyarmati uralom idején építették. Nemrég felújították, és október 26-án újra megnyitották a forgalom előtt. A híd a Manccsu-folyó felett ívelt át.

Sok embert még mindig eltűntnek tartanak nyilván

A sajtó szerint a katasztrófa idején akár 500 ember is tartózkodott a 232 méter hosszú függőhídon.

A Times of India egy rendőrségi tisztviselőre hivatkozva 132-re tette a halálos áldozatok számát. A médiajelentések százra teszik a sérültek számát. Számos embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A szerencsétlenül járt emberek többsége pihenésre vágyó helyi volt.

A közösségi médiában közzétett képeken és videókon látszik, ahogy a gyalogoshíd középen szétszakad, és több ember kapaszkodik, hogy ne essen a vízbe.

A baleset ügyében vizsgálatot indítottak – mondta Bridzses Merdzsa gudzsaráti munkaügyi miniszter.

Narendra Modi miniszterelnök hivatala a Twitter közösségi oldalon bejelentette, hogy kártérítést fizetnek az áldozatok családjainak.

(Borítókép: Stringer / Reuters)

Rovatok