Index Vakbarát Hírportál

Schmidt Mária szerint Németország már nem létezik

2022. október 31., hétfő 10:15

A Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer-show vasárnap esti adásában mondta azt, hogy szerinte Németország nincs többé.

A műsorban Schmidt Máriát  az orosz–ukrán háborúról kérdezték, illetve arról, hogy milyen szerepet játszik abban az Egyesült Államok és Németország. Az ATV tudósítása szerint Schmidt Mária először arról beszélt, hogy az Egyesült Államok célja az, hogy Oroszországot a NATO vegye körbe tengeren és szárazföldön is. 

Azt mondta: meggyőződése szerint az amerikaiak

meg akarják dönteni putyint, és valamilyen formában amerika-barát kormányzatot akarnak.

Schmidt Mária ezután azt is kifejtette, hogy „miután a legnagyobb természeti kincsekkel Oroszország rendelkezik, és energiával, azért fontos ennek a felügyeletét megszerezni az Egyesült Államok számára, mert ez egy nagyon nagy adukártya lenne Kínával szemben. Oroszország egy regionális hatalom. De már nem az a szuperhatalom, amely fenyegetné az Amerikai Egyesült Államoknak a világhatalmi pozícióját. Az már Kína” – mondta a műsorban.

„Csicska” zöldek, kiszolgáltatott németek 

A Terror Háza Múzeum főigazgatója beszélt Németországról és a kormánykoalícióban is részt vevő Zöldek pártjáról. Schmidt Mária róluk azt mondta, hogy ők „most a legnagyobb Amerika-csicskák” és a legnagyobb háborús héják, pedig korábban az Egyesült Államok, a NATO és az atomfegyverek ellen tüntettek. 

Mari, van még egyáltalán Németország?

– tette fel a kérdést nem sokkal később Bayer Zsolt, mire Schmidt Mária azt mondta:

Szerintem nincs.

Schmidt Mária mindezt azzal indokolta, hogy Németország és a német kancellár nem szólalt fel az Északi Áramlat vezetékeit ért terrortámadás után, és hogy ő nem látta azokat a német címlapokat, amelyek felháborodtak volna azon, hogy az országot ellátó vezetéket támadás érte. 

„Hát azért ezt egy 84 milliós országnak nem kéne ilyen vállrándítással tudomásul vennie” – mondta Schmidt Mária, majd hozzátette azt is, hogy a német kancellár „korrupciós vizsgálat alatt áll”, valamint az Európai Bizottság német elnöke, Ursula von der Leyen is vizsgálat alatt áll a Pfizer-vakcina-beszerzések SMS-ezései miatt.

Én nem hiszem, hogy ők abban a helyzetben vannak, hogy bármiben nemet mondjanak az amerikaiaknak

– vonta le a következtetést ezek után a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A teljes adás itt megtekinthető: 

(Borítókép: Schmidt Mária. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok