Index Vakbarát Hírportál

Óriási balesetet szenvedett Gencsapátinál egy férfi, mégis megúszta

2022. november 1., kedd 19:02

Az árokba hajtott és felborult egy autó kedden a 87-es főúton, Gencsapáti közelében. A sofőr kizuhant a járműből, ennek ellenére kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst.

A 112 Press értesülése szerint a Honda vezetője egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát a jármű felett, és először áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az útról is letért, és egy árokba hajtott. 

Az árokban az autó a levegőbe emelkedett, többször is átfordult a tengelye körül, és végül a tetejére borulva állt meg.

Az autót mintegy 85 méterre találták meg attól a ponttól számítva, ahonnan az aszfaltról lehajtott. Mivel a gépkocsi vezetője nem használta a biztonsági övét, ezért az autó egyik átfordulásánál kiesett a Hondából.

A sofőr végül az árok szélén találták meg, és tudtak vele kommunikálni, bár zavarosan beszélt. A 112 Press azt írta, hogy szerintük ez nem sérülés miatt volt, hanem azért, mert a sofőr ittas lehetett.

Az azonban biztos, hogy a férfi súlyosabb sérülések nélkül megúszta a balesetet. A mentők  könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, a Magyar Közút munkatársai az incidens után letakarították az úttestre szóródott földet és füvet. Eközben a forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladhatott tovább. 

Isteni csoda

A Borsnak nyilatkozott a balesetet szenvedő sofőr egyik ismerőse is, aki azt mondta: 

Mondhatjuk úgy is, hogy vele volt az Isten. Azt a roncsot nézve ugyanis már az is nagyobb fajta csoda, hogy egyáltalán életben maradt. Az pedig, hogy a helyzethez képest még könnyen átvészelte a balesetet, már konkrétan isteni csoda.

Hozzátette azt is: a férfi agyrázkódást szenvedett a baleset következtében, de szerinte kizárt, hogy ittas lett volna a baleset idején. Azt, hogy zavartan beszélt, ő a férfi sokkos állapotával magyarázta. 

Rovatok