Index Vakbarát Hírportál

Lezárták az utakat a Bolsonaro-párti kamionsofőrök, gumiégetéssel tiltakoznak az eredmények miatt

2022. november 1., kedd 16:54

Felgyújtott autógumikkal torlaszolják el az utat a Bolsonaro-párti kamionosok és a volt elnök támogatói Brazília több államában. A helyi rendőrség hétfőn 342 úttorlaszról számolt be.

Lezárták az utakat a Bolsonaro-párti kamionsofőrök és a volt elnök támogatói Brazília több államában hétfőn. Az emberek így tiltakoznak a vasárnapi brazil elnökválasztás eredménye ellen. 

A feldühödött tömeg több helyen autógumikat is égetett, a szövetségi autópálya-rendőrség pedig 342 úttorlaszról számolt be október 31-én este. A legtöbben az ország déli részén demonstráltak. A BBC azt írta: a tiltakozók között sok a kamionos, mivel Jair Bolsonaro elnöksége alatt alacsonyan tartotta az üzemanyagok árát. 

A legfelsőbb bíróság később arra utasította a hatóságokat, hogy számolják fel az úttorlaszokat, azok pedig, akik ellenállnak az intézkedésnek, milliós pénzbírságot is kaphatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Brazíliában vasárnap tartották az általános választás második fordulóját, amelynél már csak a két jelölt mérkőzött meg egymással. Az első fordulót ötszázalékos különbséggel a korábbi elnök, Lula nyerte.

(Borítókép: Felgyújtott autógumikkal torlaszolják el az utat a Bolsonaro-párti kamionosok 2022. október 31-én. Fotó: Pedro Vilela / Getty Images)

Rovatok