Index Vakbarát Hírportál

Fényes nappal lövöldözött egy torontói gimnázium előtt, lelőtt egy gyereket

2022. november 1., kedd 10:32

Egy tinédzser meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült egy torontói középiskola előtti lövöldözésben helyi idő szerint hétfő délután.

A torontói rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint 15 óra 22 perckor Markham és az Ellesmere út környékére riasztották a mentőket, mert a Woburn Collegiate Institute angol nyelvű állami középiskola előtt meglőttek valakit. A rendőrség beszámolója szerint az iskolát lezárták.

Mint kiderült, a gyanúsított fekete kabátot és orvosi szájmaszkot viselt, majd a lövések után nyugat felé menekült.

A tisztek arról beszéltek a Global Newsnak, hogy egy tizenéves fiút életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét. A másik fiatal lőtt sebbel vitték be a sürgősségire. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a két gyermek az iskola tanulója volt-e, vagy csak a környéken jártak.

A Torontói Kerületi Iskolatanács közölte, hogy a Woburn Gimnázium közelében lévő másik iskolát is bezárták.

Toronto polgármestere, John Tory Twitter-oldalán fejezte ki dühét az eset miatt. Bejegyzésében kifejtette, nem érti, hogyan lehet fényes nappal ilyet tenni, amikor tanítás van az iskolában.

Bármilyen fegyveres erőszak elfogadhatatlan, de még elkeserítőbb tudni, hogy valaki egy iskola közelében képes ilyet tenni

– írta közösségimédia-bejegyzésében.

Rovatok