Index Vakbarát Hírportál

Részt vett egy valóságshow-ban, felfüggesztette a pártja a korábbi egészségügyi minisztert

2022. november 1., kedd 14:55

A tory párt felfüggesztette Matt Hancock egykori egészségügyi minisztert, mert részt vett a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-ban.

A brit Konzervatív Pártot nem nyűgözte le a hír, miszerint Matt Hancock lesz a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityműsor Ausztráliában forgatott évadának egyik szereplője – írja a BBC. A párt ezért úgy döntött, hogy felfüggeszti a politikust. 

A Matt Hancockkal folytatott beszélgetés után átgondoltam a helyzetet, és arra a véleményre jutottam, hogy ez elég komoly dolog a felfüggesztéshez

– kommentálta az esetet Whip Simon Hart konzervatív elnök. Matt Hancock neve nem hangozott el a műsor résztvevőinek első ismertetésében, de ő lett volna az egyike annak a két versenyzőnek, akik valamivel később csatlakoznak a műsorhoz. Hancock Seann Walsh komikussal érkezett volna. 

Andy Drummond, a West Suffolk Konzervatív Szövetség alelnöke úgy nyilatkozott az esetről, hogy „alig várja”, hogy Hackock „egy kenguru hímtagját egye a műsorban”. A Covid–19 Bereaved Families for Justice nevű csoport betegesnek titulálta a döntést. 

A csoport Twitteren közzétett bejegyzésében azt írta, hogy Matt Hancock „nem egy celeb, hanem az egykori egészségügyi miniszter, aki alatt az Egyesült Királyságban volt a legmagasabb a Covid halálozási aránya, miközben a saját karanténszabályait is megszegte”. 

A Hancockhoz közeli források szerint a férfi nem számít arra, hogy újra kormánytag legyen, ezért ez egy hihetetlen lehetőség volt számára, hogy kapcsolatba kerüljön 12 millió brittel, akik nézni fogják a tévében. 

Egy szerelmi ügy miatt kényszerült távozásra

Matt Hancock még tavaly júniusban adta be lemondását Boris Johnson korábbi brit miniszterelnöknek, miután a The Sun című brit bulvárlapban olyan fénykép jelent meg róla, amelyen az egyik tanácsadójával csókolózik az egészségügyi minisztérium épületében.

A miniszter ezzel megsértette azokat a távolságtartási szabályokat, amelyek betartására ő maga kérte az embereket. 

(Borítókép: Matt Hancock. Fotó: Steve Parsons / POOL / AFP)

Rovatok