Index Vakbarát Hírportál

Élve temeti el ügyfeleit egy szentpétervári cég

2022. november 2., szerda 14:52

Élve temeti el ügyfeleit egy szentpétervári cég. A Prekated Academy szerint az eljárás segít szembenézni félelmeinkkel és szorongásainkkal. A nem mindennapi terápia körülbelül 23 millió forintnak megfelelő rubelbe kerül.

Meghökkentő szolgáltatást kínál egy szentpétervári cég: a Prekated Academy csaknem három és fél millió rubelért (körülbelül 23 millió forintért) temet el embereket élve. 

A horribilis összegért cserébe az ügyfelet koporsóba helyezik, elássák, majd húsz perctől egy óráig terjedő intervallum után kiássák, vagyis – ahogy fogalmaznak – „feltámasztják”. A cég leírása szerint az emberek ezzel a módszerrel szabadulhatnak meg szorongásaiktól és félelmeiktől. Az eljárást orvosok által is alátámasztják, akik szerint körülbelül öt és fél óra kell ahhoz, hogy elfogyjon a levegő a koporsóban.

Hogy minél élethűbb legyen a „temetés”, több kiegészítőelem közül választhatnak a vásárlók. Kérhetnek például gyertyát, virágot, gyászzenét, és még a végrendeletüket is megírhatják – írja a The Buzz. Mivel a díj magában foglalja a koporsó árát, az ügyfél hazaviheti és elteheti későbbre.

Rovatok