Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Még egy biztonsági válság megoldhatatlan problémát okozna Európának

2022. november 2., szerda 07:18

Szerda hajnalban Jordániába utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy részt vegyen az Ammani Biztonsági Fórumon. A tárcavezető kijelentette: a közel-keleti térség biztonsága és békéje kulcskérdés Európa számára.

Irány Jordánia, ahol szerdán rendezik az Ammani Biztonsági Fórumot – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter bejegyzéséből az is kiderült, hogy 

a közel-keleti térség biztonsága és békéje kulcskérdés Európa számára. Még egy biztonsági válság a közvetlen környezetünkben könnyen megoldhatatlan problémát jelenthetne kontinensünk számára

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy ma minden tekintet erre a régióra szegeződik, ugyanis ezekben az órákban számolják a keddi izraeli választáson leadott szavazatokat. Szijjártó Péter hozzátette:  mire leszáll Jordániában, már nagyjából látható lesz a választás eredménye.

Az MTI kedd esti tudósítása szerint a keddi izraeli választásokon Benjámin Netanjahu volt miniszterelnököt, a parlamenti ellenzék vezetőjét támogató jobboldali-vallásos tömb várhatóan együtt 61 vagy 62 mandátumot szerez a 120 tagú kneszetben, és több honatyát küldhet a következő izraeli parlamentbe, mint a vele szemben álló pártok.

Mint arról beszámoltunk, kedd reggel indultak az izraeli parlamenti választások, és a legesélyesebb az előzetes felmérések szerint Benjámin Netanjahu volt miniszterelnök pártja volt a győzelemre, annak ellenére, hogy a politikus ellen korrupciós eljárás folyik.

Rovatok