Index Vakbarát Hírportál

Paintballfegyverekkel lövik ki a farkasokat Hollandiában

2022. november 3., csütörtök 21:21

Hollandia egyes részein engedélyt adtak arra, hogy a farkasokat bárki meglőheti paintballfegyverekkel, mert túl közel merészkednek a településekhez.

Félő, hogy a farkasok komoly veszélyt jelenthetnek, mert már nem félnek az emberektől − írta meg a BBC

Az arnhemi tartományi kormány döntése azután született meg, hogy a közösségi médiában megjelent egy videó, amelyen egy farkas sétál el egy család mellett a régió Hoge Veluwe nemzeti parkjában.

Azért ezt a módszert választották, hogy a vadőrök láthassák, melyik farkast  találták el. Azt remélik, hogy ezután a farkasok legalább 30 méteres távolságot fognak tartani az emberektől. 

A Faunabescherming környezetvédelmi szervezet azzal vádolta a park vezetőit, hogy azért etetik a farkasokat, mert ha túlságosan megszelídülnek, akkor „problémás állatoknak” minősülnek, és kilőhetik őket.

Egy júniusban közzétett jelentés szerint mintegy húsz felnőtt farkas él az országban. A helyi önkormányzat bejelentése nem jelenti azt, hogy bárki, akinek paintballfegyvere van, elindulhat a parkba, és elkezdhet farkasokra lövöldözni.

Egyelőre nem közöltek időpontot arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődik az intézkedés, és azt csak az erre felhatalmazott személyek végezhetik.

Rovatok