Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a szemkiverőként elhíresült top 50-es magyar bűnözőt

2022. november 3., csütörtök 06:46

A magyar top 50-es listán szereplő körözött mezőszemerei bűnözőt fogtak el Chemnitzben.

A 11 évnyi szabadságvesztésre ítélt V. László Csabát, aki ellen hat körözés volt érvényben, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászainak segítségével fogták el a német rendőrök – írja a rendőrség honlapján.

A férfit maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, prostitúciós tevékenység elősegítése, kitartottság és csalás miatt körözték többek között.

„A mezőszemerei szemkiverőként elhíresült, agresszív férfi kiterjedt rokoni kapcsolatait igénybe véve először idehaza, majd külföldön is lányok futtatásából tartotta el magát. Nemcsak alkalmi nőismerőseivel, hanem közeli családtagjaival is prostitúciós tevékenységet végeztetett” – számol be a rendőrség.

Németországban kapták el két év nyomozás után

A magyar bíróságok több mint 11 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A börtönbe nem vonult be, két éve eltűnt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda segítségét kérte felkutatásában. A nyomozók, mivel több olyan adat is felvetődött, amely szerint a férfi Németország középső, valamint keleti régióiban tartózkodhat, felvették a kapcsolatot a német társszervekkel a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül.

A német rendőrök november 1-jén elfogták V. László Csabát Lipcse közelében, Chemnitzben, majd letartóztatták.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok