Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor gratulált Benjamin Netanjahunak

2022. november 3., csütörtök 17:51

Közösségi oldalán gratulált Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnöknek Orbán Viktor, előbbi ugyanis pártjával megnyerte a parlamenti választásokat.

Orbán Viktor a Facebookon gratulált ahhoz, hogy ismét Benjamin Netanjahu lesz az izraeli miniszterelnök. 

Nehéz időkben erős vezetőkre van szükség. Gratulálok a nagy visszatéréshez Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, Magyarország barátjának!

− fogalmazott. 

Mint azt megírtuk, noha az izraeli választások végeredménye csak csütörtökön várható, szinte megkérdőjelezhetetlen Benjámin Netanjahu visszatérése a hatalomba. Az általa vezetett Likud biztosan nyeri a választásokat, a kormányalakításhoz azonban a szélsőjobb támogatására szorul.

Benjamin Netanjahu annak ellenére nyerte meg a választásokat, hogy több korrupciós vádeljárás is zajlik ellene. A kormányfőt az ügyészség egyrészt azzal vádolja, hogy olyan szabályozások bevezetéséért felelős, amelyek nagy értékű megállapodások megkötését tették lehetővé egy üzletember, Saul Elovics számára.

Mindezt a kormányfő annak fejében tette, hogy az üzletember tulajdonában lévő portálon, a Wallán őt kedvező színben feltüntető írások jelenjenek meg.

Az időközi választásokat azért kellett kiírni Izraelben, mert a  nyolcpárti kormánykoalíció elvesztette többségét az izraeli parlamentben egy képviselő távozásával.

Rovatok