Index Vakbarát Hírportál

Lépéselőnyben a Tesco a Lidl elleni logóbotrányban

2022. november 3., csütörtök 08:45

A szerdai bírósági tárgyaláson a Tesco fellebbezést nyert a Lidl elleni logóbotrányban.

Néhány napja írtunk róla, hogy Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, a Tesco megpróbálta feleleveníteni a Lidl ellen indított perének egyik részét, és azt állította a londoni bíróságon, hogy a német tulajdonú vetélytársa „rosszhiszeműen” feltételezte azt, hogy a Tesco le akarja másolni a logójukat a klubkártyájához.

A Tesco 2021-ben ellenkeresetet nyújtott be a Lidl ellen, válaszul az áruház eredeti keresetére, amely szerint a Tesco egy kék alapon sárga körrel ellátott logót használt fel az egyik klubkártyájuk kedvezményrendszerének népszerűsítésére.

A piacvezető Tescót végül elutasította a bíróság júniusban, de a szupermarket ügyvédjei azzal védekeztek, hogy a szóban forgó logó soha nem került a nyilvánosság elé.

Lépéselőnybe került a Tesco

Az ügyben szerdára írtak ki újabb tárgyalást, ahol a Tesco számára billent el egy kicsit a mérleg nyelve, ugyanis fellebbezést nyertek – írja a Reuters.

Örülünk a mai döntésnek. Továbbra is tagadjuk az ellenünk felhozott vádakat, illetve nagyon magabiztosak vagyunk a jövő évi zárótárgyalás előtt

– nyilatkozta a Tesco szóvivője.

A Lidl szóvivője is bizakodó a jövő évi tárgyalások előtt, hiszen amint arra felhívta a figyelmet, „ez a fellebbezés az ügynek csupán egy kis szeletét képezi”.

Rovatok