Index Vakbarát Hírportál

Fociedzés után meghalt egy 12 éves magyar kisfiú

2022. november 4., péntek 21:16

Az erdélyi Gyimesközéplokon életét vesztette egy 12 éves kisfiú egy fociedzést követően. Családja elmondta, mi okozhatta a halálát.

A tragikus hírt a gyimesközéploki focicsapat, a Loki SC jelentette be először.

T. Áron ma edzés után elhunyt. A halál okát egyelőre nem ismerjük. Az edzés végén történt az eset, amikor távoztak a gyerekek. Áron a pálya szélén rosszul lett. Egyelőre imádkozunk a családért, többet nem tehetünk

– írta a csapat. 

Úgy tudni, a kisfiú edzés után rosszul lett, és kihívták hozzá a mentőket, de nem sikerült megmenteni az életét. A maszol.ro szerint a kisfiú haláláról megemlékeztek a csütörtöki FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt is, a találkozó egyperces néma csenddel kezdődött.

A portál felkereste a kisfiú csapatát is, amely közölte, hogy a gyermek halálát egy veleszületett, rejtett szívbetegség okozta.

A család tájékoztatása szerint a halál elkerülhetetlen volt az orvostudomány jelenlegi állása szerint. A szívhiba miatt infarktust kapott

– írta a klub a megkeresésre válaszolva. 

Mindeközben a Borsnak sikerült elérnie a gyermek családját. Nagynénje azt mondta, hogy Áron életvidám, kedves kisfiú volt, akinek Ronaldo volt a példaképe, és felnőttként a magyar válogatottban szeretett volna szerepelni.

A kisfiú családtagjai azt is közölték, hogy a tragédiának semmi előjele nem volt. A kisfiú szerda reggel bement az iskolába, utána hazatért ebédelni, majd vidáman ment az edzésre. A tréning alatt sokat futott, majd az edzés után hirtelen rosszul lett, és összeesett.

Az edző azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és a doktornő is a pályához sietett a közeli rendelőből. A mentősök egy órán keresztül küzdöttek Áronka életéért, de nem tudtak rajta segíteni

– mondta a kisfiú rokona a Borsnak. Az elhunyt gyermeket szombaton 11 órakor helyezik végső nyugalomra Gyimesközéplokon.

Rovatok