Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump hamarosan bejelentheti, hogy újra indul az elnöki posztért

2022. november 4., péntek 17:25

Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump hamarosan bejelenti, hogy újra indul az elnöki posztért.

Donald Trump volt amerikai elnök egyre inkább hajlik arra, hogy bejelentse harmadik indulását az elnöki pozícióért a Fehér Házban – mondták közvetlen ismeretekkel rendelkező források az ABC Newsnak.

Csütörtök este Iowában került a legközelebb ahhoz, hogy támogatói tömege előtt megerősítse indulását.

Annak érdekében, hogy országunkat sikeressé, biztonságossá és dicsőségessé tegyük, nagyon, nagyon, nagyon valószínű, hogy újra megteszem. Oké? Készüljetek fel, ez minden, amit mondok nektek

– mondta beszédében a politikus.

A bejelentés időpontja, helye és formája egyelőre változhat, de akár már a november 14-i héten sor kerülhet rá.

Mint arról beszámoltunk, az Egyesült Államokban magas részvétel mellett zajlik az előzetes szavazás azokban az államokban, ahol erre lehetőségük van a polgároknak a november 8-i törvényhozási választási nap előtt. Joe Biden szerint a demokrácia nagy veszélyben van.

Donald Trump még mindig magát tartja az elnökségre legalkalmasabb személynek. Nemrég egy interjúban azt mondta, egyetért Szijjártó Péter külügyminiszterrel abban, hogy az ukrajnai háború nem tört volna ki, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke.

A választók többsége szerint a jelenlegi elnöknél talán bárki jobb. Az amerikaiak hetven százaléka elégedetlen azzal, ahogy országában mennek a dolgok, a demokraták 55, a republikánusok 85 százaléka fogalmazott meg negatív véleményt az Egyesült Államokban zajló folyamatokról. Egy korábbi közvélemény-kutatás alapján felvetődött, hogy a pankrátorból lett filmsztár, Dwayne Johnson szálljon harcba az Egyesült Államok elnöki posztjáért. Erre a felvetésre maga a sztár sokszor sejtelmesen reagált, mintha érdekelné a felkérés, mert szerinte is az általa sokat kritizált Trump elnöksége után bármi megtörténhet.

(Borítókép: Stephen Maturen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Rovatok