Index Vakbarát Hírportál

Soha nem látott mennyiségű kannabiszt foglaltak le Spanyolországban

2022. november 5., szombat 20:12

Harminckét tonna kannabisztermést foglalt le a spanyol rendőrség, a testület szombati bejelentése szerint az elkobzott mennyiség világrekordnak számít.

A Jardines (Kertek) kódnevű akció az elmúlt hetekben zajlott több városban, az ország középső részén fekvő Toledótól a kelet-spanyolországi Valenciáig, ahol a feltételezett csempészek az áru legnagyobb részét tárolták – közölték a hatóságok.

A művelet 32 tonna marihuánatermés elkobzásával végződött, ami 1,1 millió tonna termesztett növénynek felel meg, így nemcsak Spanyolországban, de nemzetközi szinten is rekordnak számít – áll a közleményben.

A termést vákuumos csomagolásban készítették elő, hogy különböző spanyol régiókba és más európai országokba, mindenekelőtt Svájcba, Hollandiába, Németországba és Belgiumba szállítsák.

Húsz embert állítottak elő

Összesen húsz, 29 és 59 év közötti gyanúsítottat – kilenc férfit és tizenegy nőt – állítottak elő a művelet során. A rendőrség közleménye szerint a szervezet, amelyhez tartoztak, a termesztéstől a kábítószer forgalmazásáig a teljes folyamatot ellenőrizte.

Miután évtizedeken át Spanyolországon át érkezett a hasis Európába, az elmúlt években megszaporodtak az ültetvények az ibériai országban, idevonzva az egész európai kontinens bűnszövetkezeteit – számolt be róla az MTI.

Rovatok