Index Vakbarát Hírportál

Legalább tíz ember megsérült egy philadelphiai lövöldözésben

2022. november 6., vasárnap 07:41

Legalább tíz embert lelőttek szombat este Philadelphiában. A meglőtt áldozatokat kórházba vitték.

Szombat éjjel 10:45 körül kezdődött a lövöldözés egy éjszakai bár előtt. A fegyveres kiugrott egy fekete autóból, előkapta a fegyverét és tüzet nyitott, aztán elhajtott – írja a Reuters a rendőrségi jelentésre hivatkozva.

A támadásnak a helyi média szerint legalább tíz sérültje van. Az előzetes információk szerint két embert súlyos sérülésekkel vittek a közeli kórházba.

Néhány rendőr a környéken járőrözött és hallotta a lövéseket. A rendőrségi jelenlét sem tartotta vissza a fegyveres támadót, akit a bűnüldöző szervek egyelőre nem tudtak letartóztatni. Az ügyben még tart a nyomozás.

Amen Brown, a Nyugat-Philadelphiát képviselő demokrata képviselő Jim Kenney polgármestert, Larry Krasner kerületi ügyészt és a „gyenge városi tanács tagjait” tette felelőssé a városban tapasztalható fegyveres erőszakért. „Ártatlan nők és gyerekek halnak meg minden egyes nap, és ennek véget kell vetni” – mondta Brown, hozzátéve, hogy csak akkor lehet megoldást találni, ha a törvényhozók pártokon átívelő módon együttműködnek.

Rovatok